Gilda Lazăr

 Adela a avut darul de a construi

„Când voi  muri, voi avea tot timpul din lume să-mi fac griji despre moarte”.  Așa, probabil, va fi gândit Adela, în ultimele luni, iluzionându-se, ca și noi, că a biruit moartea și că pasiunea ei pentru profesie înseamnă însăși viața.

Deși facem parte din aceeași generație, am cunoscut-o pe Adela relativ târziu, în cadrul ARRP, Asociația Română a Profesioniștilor în Relații Publice, unde am avut o vreme responsabilități paralele: ea se ocupa, în chip firesc, de dezvoltarea profesională a breslei, în timp ce eu aveam responsabilitatea relațiilor instituționale. Entuziasmul, exactitatea, energia, toate aceste atribute o singularizau pe Adela în cadrul Asociației, iar contribuția ei la conturarea statutului organizației a fost esențială. Era o personalitate puternică, dinamică, hotărâtă, un om foarte viu și cu opinii extrem de bine definite.

Adela Rogojinaru a ridicat Comunicarea și Relațiile Publice la rang academic și a reușit să plaseze școala românească de profil în circuitul internațional. Tot ea este aceea care a realizat necesitatea de completare a cunoștințelor teoretice ale studenților cu experiența practică. În acest context, Adela m-a adus, din nou, la școală, invitându-mă să împărtășesc expertiza acumulată într-un sfert de veac de comunicare. Se pare că am reușit să corespund exigențelor doamnei Profesoare, care m-a implicat nu doar în cursurile de la Master, ci și in programul Erasmus, susținând împreună studii de caz la Gent, în Belgia.

Adela a fost dăruită. A avut darul de a construi, darul de a scoate din oameni ce au mai bun, darul de a coagula, darul de a solidariza, darul de a constitui exemplu și darul de a perpetua.

Boala ei ne-a adunat într-un efort altruist de care nu ne știam în stare, întoarcerea ei la catedră a fost o strălucită pildă de generozitate, iar trecerea ei spre cele veșnice a sporit flacăra aprinsă în noi, colegii, și în zecile de studenți şi discipoli.

Drum bun, dragă Adela, și lasă-ne nouă nemurirea ta!

Gilda Lazăr,
Director Corporate Affairs JTI România

August 2014

Publicitate